Polityka prywatnośći




Drogi czytelniku, zgodnie z rozporządzeniem o ochro niedanych osobowych zapoznaj się z polityką prywatności strony Książko, miłości moja.
 
Polityka prywatności strony Ksiazkomiloscimoja.pl


Jedynym administratorem bloga jest Justyna Leśniewicz, publikująca posty jako Książko Miłości Moja, zamieszkała w Sączowie w województwie śląskim. Kontakt z administratorem jest możliwy poprzez fanpage bloga → https://www.facebook.com/Ksiazkomiloscimoja/
bądź pod adresem mailowym Justyna929@vp.pl


§1 Definicje

Na potrzeby polityki prywatności, przyjmujemy poniżesze znaczenie pojęć:

1. Administrator - właściciel bloga, Diana Brzezińska, zamieszkała w Szczecinie. Kontakt mailowy: recenzje.d.rose@gmail.com.
2. Blog - blog dostępny pod adresem www.recenzjezpazurem.pl, na platformie Blogger (www.blogger.com), domena w serwisie OVH (www.ovh.pl).
3. Użytkownik - każda osoba fizyczna lub prawna, korzystająca z Bloga.
4. Pliki cookies (ciasteczka) - dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które są przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika [np. komputerze, smartfonie, tablecie], ponadto mogą być one odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.

§2 Dane osobowe
I. Przetwarzanie danych.

1. Administratorem danych Użytkownika jest wyłącznie Administrator strony Ksiazkomiloscimoja.pl
2. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celach odpowiadających zgodom odebranym od Użytkowników za pomocą formularzy dostępnych na blogu.
3. Administrator gwarantuje poufność wszelkich udostępnionych mu danych osobowych przez Użytkownika.

II. Podanie danych przez Użytkownika.

4a. Podanie danych przez Użytkownika zawsze jest w pełni dobrowolne.
4b. Niewyrażenie zgody na podanie danych przez Użytkownika może skutkować brakiem dostępu do niektórych funkcji bloga.

III Gromadzenie danych przez Administratora

5. Administrator gromadzi dane i chroni je w należyty sposób za sprawą narzędzi udostępninych przez platforme Blogger.com
6. Administrator nie przekazuje gromadzonych danych żadnym podmiotom trzecim.
7. Administrator nie może jednoznacznie określić czasu przechowywania danych ze względu na ich spesyfikę. Jednoczeście oświadcza, że nie będą przechowywane dłużej niż do zamknięcia bloga.

IV Podstawa przetwarzania danych

8. Dane w celach opisanych w §2 pkt 2 przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

V. Uprawnienia Użytkowników.

9. Użytkownikowi przysługują uprawnienia wynikające z aktów prawnych wskazanych w §2 pkt 7, w tym w szczególności do:
a. prawo żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, czy też ograniczenia ich przetwarzania;
b. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
c. prawo do przenoszenia danych;
d. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził;
e. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem oraz gromadzeniem danych przez Administratora.

§3 System komentarzy
1. Blog korzysta zewnętrznego systemu komentarzy Disqus.
2. Użytkownik zostawiając komentarz na blogu wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy Disqus zgodnie z jego polityką prywatności.
3. Komentarze Użytkownika wyświetlane są na blogu, ale przechowywane są na platformie Disqus.
4. Administrator nie administruje danymi Użytkownika koniecznymi do pozostawienia komentarza w systemie Disqus.


§4 Pliki Cookies


1. Administrator wykorzystuje pliki cookies w celu:
a. zapewnienia prawidłowego działania Bloga;
b. dostosowania zawartości strony do preferencji Użytkownika;
c. w celach statystycznych;
d. w celach marketingowych.
2. Każdy Użytkownik ma możliwość konfiguracji swojej przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika [np. komputerze, smartfonie, tablecie].
2a. Dokonanie przez Użytkownika powyżej opisanej czynności może prowadzić do tego, że korzystanie z Bloga będzie utrudnione.

§5 Pozostałe technologie.

Administrator informuje Użytkownika, że stosuje na swoim Blogu technologie śledzące działania przez niego podejmowane w ramach jego aktywności na Blogu:
a. widget Facebook pozwalający na przeglądanie ostatnio dodanych postów, polubienie strony oraz pozostawienie komentarza i udostępnienie posta;
b. widget Instagram umożliwiający przeglądanie ostatnio dodanych zdjęć;


§6 Posty sponsorowane

1. Na blogu zamieszczane są posty sponsorowane w postaci recenzji książek.
2. Post sponsorowany zawiera reklamę produktu w postaci książki, recenzję oraz logo wydawnictwa, które przekazało ją do recenzji.
3. Posty sponsorowane zamieszczane są na blogu wyłącznie w celach marketingowych.
4. W postach sponsorowanych mogą być zamieszczone linki prowadzące do:
a. sklepów internetowych umożliwiających kupno zrecenzowanej książki;
b. strony wydawnictwa, które przekazało książkę do recenzji;
c. strony autorskiej lub serwisu autora danej książki.
Powyżej wskazane linki prowadzą do stron należących i zarządzanych przez osoby trzecie. Administrator nie odpowiada za dostępność oraz jakość tych stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Książko, miłości moja. , Blogger